Categorie: /29 mrt 2015

Voormalig instellingsterrein krijgt totale transformatie.

Waar vroeger enkel een instelling voor verstandelijk gehandicapten stond, is er nu een prachtige woonwijk gerealiseerd: “Maartenswouden” te Drachten. Hier wonen mensen met een verstandelijke beperking tussen mensen zonder beperking. Voor ons was dit een mooie opdracht, bestaande uit zes nieuwe gebouwen en diverse verbouwingen waaronder ook het zwembad.

Het ontwerp

Het singelgebouw is als eerste gebouwd en alweer een tijdje in gebruik voor dagbesteding en kantoor.

De belangrijkste toegangsweg slingert centraal door de wijk met op de as dit prachtige gebouw. Het ontwerp heeft een eenvoudige hoofdvorm met abstract uitgesneden raamopeningen en rondgaande luifels. Om veel daglicht binnen te laten, kreeg het dak een lichtstraat en werden de gevels voorzien van grote glasvlakken. mix van de maand_2 De rondloop functioneert als zonwering, vluchtweg en kan gebruikt worden om, bij goed weer, buiten te werken. Alle gevels zijn vrij gemaakt waardoor er prettige werkplekken zijn gecreëerd met dito uitzicht.