Constructie | Bouwkundig ingenieursbureau W2N

Energielabels

Verkochte of verhuurde panden moeten van een energielabel zijn voorzien. De eigenaar is verplicht om bij de verkoop of verhuur van het pand een energielabel voor de koper of huurder beschikbaar te stellen.

Een energielabel (ook wel energieprestatie genoemd) geeft in de klasses A++++ t/m G de energiezuinigheid van het gebouw aan. Hierbij staat klasse A++++ voor het meest energiezuinig en klasse G voor het minst energiezuinig. Het type gebouw, de toegepaste isolatie en de aanwezige installaties spelen hier een grote rol in.

Om een energielabel op te kunnen stellen is een bezoek aan het gebouw een vereiste. Tijdens dit bezoek worden o.a. de constructieve constructies en de aanwezige installaties geïnspecteerd. Aan de de hand van de constateringen tijdens het bezoek op locatie en de beschikbare documentatie (bouwtekeningen, bewijslast m.b.t. tot de toegepaste isolatie, etc.) wordt een energieprestatieberekening gemaakt. Het resultaat is het definitieve energielabel voor het gebouw, welke in de officiële landelijke database van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland wordt afgemeld.

Energieprestatie berekeningen mogen alleen door gecertificeerde EP adviseurs worden opgesteld. Alle adviseurs binnen W2N engineers zijn EP detail adviseurs. Daarnaast is W2N engineers door EPG-Certificering B.V. voor de BRL9500-U en BRL 9500-W gecertificeerd en is aangetoond dat W2N Engineers B.V. werkt volgens de ISSO normen 75.1 en 82.1 welke zijn voorgeschreven voor het afgeven van energieprestatie berekeningen.

Heeft u vragen over de energielabelplicht van uw pand of wilt een vrijblijvende offerte ontvangen? Neem dan contact met ons op.

Om u zo goed mogelijk van de gewenste informatie te kunnen voorzien ontvangen wij bij uw aanvraag graag de volgende informatie:

  • Het adres van het betreffende gebouw
  • Of er bouwtekeningen van het gebouw beschikbaar zijn
  • Of er na het bouwjaar renovatiewerkzaamheden of overige aanpassingen aan het gebouw hebben plaatsgevonden
  • Indien van toepassing de overdachtsdatum/vereiste levertijd
Energielabels | W2N Engineers

Meer weten over energielabels?

Bel 0512 544888 0512 544888 of mail naar drachten@w2n.nl voor slimme en efficiënte constructies.

 
Button